Bee "Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa"

Kaikki blogit puheenaiheesta Rakkaus

Viisaus - "Ilman rakkautta ei ole mitään."

Viisauden määritelmä on kyky hallita asiakokonaisuuksia ja soveltaa oppia käytännössä. Kielellisen kehityksen osalta on yhtälailla oleellista hallita kokonaisuuksia osana sirpaleista tietoa, sillä muutoin ihmisen elo muistuttaisi enemmän muistihäiriöisen henkimaailmaa. Jotta ihminen voisi toimia pitkäjänteisesti saavuttaakseen päämääränsä, tulee hänellä olla työmuistia - eli kyky tilapäisesti tallentaa tietoa, kuin yhtälailla hylätä tieto tarvittaessa tarpeettomana.

Matti Pulkkinen, rakkaus ja ortodoksisuus

Kirjailija Matti Pulkkinen kuvasi ihmisen elämän koko lailla vaikeaksi - kulkemiseksi kriisistä kriisiin. Sillä tavalla elämä menee yksilöllä ja suvulla esikoisromaanissa Ja pesäpuu itki (1977).  

Sukupuuton partaalla aivan aiheesta

Mä en tiä, onko musta tullut joku helvetin rakkauspuristi, mutta mä olen alkanut vihaamaan kaikkea sellaista vaikutuksen tekemistä toiseen. Siis sitä sellaista väkinäistä, mikä siis liittyy treffeihin ja Tinderiin ja kaikkeen siihen roinaan. Onko ihmisiltä johonkin hukkunut sellainen autenttisuuden ihaileminen? Siis sellainen puhdas halu kohdata aito toinen aitona omana itsenään.

En ymmärrä rakkautta

Miksi rakkauden täytyy loppua? Eikö se voisi millään tavoin jäädä? Onko ihmisen kohtalona päätyä yksin pelkkien muistojen kanssa, vai voiko nurkan takana odottaa kokonainen uusi maailma?

Vai onko ylipäätään olemassa rakkautta – sellaista, joka ei kuole? Miksi niin moni hyvä ihmissuhde päättyy lopulta erimielisyyksiin tai muuhun sellaiseen, mikä olisi voitu mahdollisesti selvittää? Onko tämä kaikki yksin pärjäämiseen tähtäävää harjoittelua? Mikäli on, herää kysymys miksi?

Todellinen rakkaus

Viihde, Rakkaus

Todellinen rakkaus ei jätä yksin,vaan säilyy ystävänä pitkään.

Rakkauden vuorovaikutus – sähkökemiallinen vetovoima!

(... Ja nyt näin "trumppien, brexittien ja natojen" jälkeen se ihmiskunnan tärkein asia! ~ http://www.iltasanomat.fi/seksi-parisuhde/art-2000005046710.html *-)

[ … ”2010-luvun suomalainen nainen” muistuttaa HS:ssa: Ilman keskinäistä kemiaa ei synny parisuhdetta – ”leikkaa – liimaa” [IS*] …

 

After the love has gone

Hetken meillä oli kaikki ja pidimme itsestään selvänä,että kaikki jatkuisi elämämme loppuun saakka.Sitten jotain tapahtui; aloimme ajautua erilleen toisistamme ja etäisyys aina vain kasvoi.

Lopulta ei ollut jäljellä muuta kuin hiljaisuus.

Rakastunut Amor

Vapaa-aika, Rakkaus

Mihin katekoriaan kuuluu rakkaus? Kulttuuri, urheilu, vapaa-aika, ruoka vaiko ihan viihde?

 

Kun rakkaus rakastuu, eli kuinka Amor rakastuu Amoriin. Se on pakahduttava tunne ja aivot sanovat riemun kiljahduksia hiljaa kuiskaten, että et itse niitä kuulisi. Koska silloin voisit alkaa vastaiskuun. Rakastuminen on tunne joka saa hormonit hyrräämään. Aivokäyrät heittävät kuperkeikkaa tivolissa ja stressin oireet saavat rakkauden käärön yllensä.

Jopa lisämunuaiset alkavat tuottaa runsaasti kortisonia, kaikki tämä vain siksi, että kestäisit rakkauden paineen.

Koiran rakkautta

Kuusi vuotta sitten koiramme Panda istuskeli lautan nokassa ja tuumaili mitä tuumaili. Tuumailee toki edelleenkin.
  Kiinanpystykorvissa on itämaista mystiikkaa ja sellainen luonne ettei niiden tarvitse olla mitään mieltä mistään. Joskus sellainen mielettömyys on hyvä asia. Että kuuntelisi vain luontoa ja katselisi peilityyntä järveä. Ilman suurempaa tulkintaa ja selitystä kaikkeudesta.

Kiinanpystykorva ei ole miellyttämisenhaluinen, mutta silti se on kunnioittava ja ylväs koirarotu, joka kävelee omistajansa vierellä omassa maailmassa, mutta kuitenkin samassa.

Aito Rakkaus

Viihde, Rakkaus

Hän kävelee vaaleaturkkisen labradorinnoutajan kanssa kadun valoisaa puolta. Joka kerta kun hän on kävellyt ohitseni, hän näyttää hymyilevän, vaikka ei hymyilisi. Hänen koiransa vie häntä välillä eteenpäin, silloin kun hän jää itse haparoimaan tienristeykseen.

Hän ei katso koskaan silmiin vaan aina hieman ohitse. Tuon miehen koira kulkisi hänen vierellään, vaikka hän ei pitäisi siitä kiinni. Mutta hänen täytyy.

Julkaise syötteitä