Bee "Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa"

Vuohenjuustovanukas

Soitin äsken 21-vuotiaalle sukulaistytölle ja kerroin laittaneeni paistetulle lohelle lisäkkeeksi vuohenjuustovanukasta. Outoa, sanoi tyttö. 

Yleisesti taidetaan luulla, että vanukas on makea jälkiruoka tai purkissa myyty makea välipala. Mutta ei, se on ruuan rakennetta kuvaava sana. 

 

Tässä resepti tuolle pääruuan lisäkevanukkaalle. 4 annosta.

 

120 g    levitettävää vuohenjuustoa (ei sitä pötkössä myytävää kuorellista)

1,5 dl    kuohukermaa

0,5 dl    rahkaa

2           munaa

hiukan  suolaa (n. 0,5 tl)

hiukan  vastajauhettua mustapippuria

             voita vuokien voiteluun    

 

4 kpl pieniä uunivuokia ja astia, johon vuoat mahtuvat vesihauteeseen.

 

Laske niin kuumaa vettä kuin saat hanasta haudeastiaan ja pistä se uuniin, jonka laitat lämpiämään 160°, kiertoilmauuni 150°. 

Laita kulhoon vuohenjuusto, kerma ja rahka. Sekoita. Lisää munat ja sekoita nopeasti (sähkö)vatkaimella tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Voitele pienet vuoat, ja kaada massa niihin. Kun uuni on lämmennyt, ota vesiastia uunista ja laita vuoat astiaan. Sitten takaisin uuniin. Ole varovainen kuuman veden kanssa. Kypsennä vesihauteessa 40 minuuttia.

Kumoa vanukaat tarjoiluastiaan tai suoraan lautasille.

 

Itse tein vanukkaan kanssa pannussa paistettua lohta, persijaöljyä ja höyrytettyä parsakaalia. Enpä tajunnut  ottaa kuvaa ja nyt se on myöhäistä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Nam! Kuulostaa hyvältä ja varmaan sopii juhlavaankin tilaisuuteen.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Joo, sellainen sunnuntai- ja juhlalisäke. Aika kauniskin.

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Täytyy pitää mielessä. Tuolla voi myös hyvin korvata ne ainaiset hiilarilisäkkeet.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #3

Kaloreita on kyllä tässäkin riittävästi :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kannattaa kokeilla vuohenjuustoa myös omenagaletteen.

Ja se kuori siinä pötkössä on sitä samaa juustoa ja hometta.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Tiedän kyllä, pötköllä ja kuorella yritin kertoa, mikä tuote ei juuri tähän ruokaan sovellu. Pötkökuorellinen taitaa olla käytetyin vuohenjuusto.