Bee "Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa"

Sehän on sorsa!

  • Sorsa!
    Sorsa!
  • Sepelkyyhky 'hiekkarannalla'.
    Sepelkyyhky 'hiekkarannalla'.
  • Kyyhky otti tunnin levon nurmikolla. Pelkäsin jo, että sille oli sattunut jotain.
    Kyyhky otti tunnin levon nurmikolla. Pelkäsin jo, että sille oli sattunut jotain.

Monen vuoden jahkailun jälkeen saimme aikaiseksi pienen 1,5 kuution lammikon pihallemme. Yllätys on ollut suuri, kun siitä jo nyt parin viikon kuluessa on tullut lintulammikko.

Pääasiassa samalla reviirillä kanssamme asuvat musta- ja räkättirastaat vuorottelevat uimassa. Västäräkit. varpuset, punarinnat ja muut pienemmät käyvät välissä, kun isommat eivät ole ajamassa pois. Lähellä asustavat sepelkyyhkyt ovat myös huomanneet veden.

Isoin yllätys tähän asti on ollut, kun bongasin sorsan kävelemästä lammikon vierestä. Kävi kai tarkastelemassa ja totesi liian pieneksi, kun ei ole uudelleen näkynyt. Mutta ehdinpä räpätä puhelimella kuvan :) 

 

edit. Kuvat otettu sisällä, ikkunasta, kiireellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Lammikkoa on tehty hiukan 'se edellä puuhun', ja olemme joutuneet vaihtamaan veden kertaalleen, kun pumpulla aikaan saatu puro ei riittänyt liikuttamaan vettä tarpeeksi. Pesimme siinä samalla kivet ja kas Saku, siis sammakko, teki korkean loikan kivien välistä ja sai melkoiset sävärit aikaiseksi letkunpitäjälle. Siis sammakkokin jo paikalla. Jännää seurata millainen 'ekosysteemi' paikalle kehittyy :)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Minulla oli aikoinaan aikeina kuormata pihamaalle pensaiden viereen käytetty kylpyamme, jossa olisi ollut lokoisaa kylpeä aurinkoisena päivänä. "Taloyhtiön" vastuuhenkilö ei lämmennyt ajatukselle...

Pihalammikko olisi kiva, vaikka se vaatiikin jatkuvaa säätöä pysyäkseen puhtaana.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Min.. siis meidän taloyhtiön hallituksen toinen jäsen olisi veto-oikeudellaan varmaan torpannut myös kylpyammeidean :))

Lammikon rakentamisen viivyttely on kestänyt osittain juuri siksi niin pitkään, että ollaan nyt varmasti sitouduttu hoitamaan sitä. Siinä on nyt puro+suihkupumppu, suodatin ja uv-valaisin. Sen näkee sitten pysyykö levä poissa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Meillä oli muovinen, mustaa muovia, allas pihalla. Muotiltu valmiiksi siten, että oli kerroksia, kivillkein omia, ja syvyttäkin oli. Se oli omenapuun juurella. Kuivana kesänä siilit ja linnut kävivät juomasa siinä.

Sitten kerran vedestä löytyi kuollut siili. Ikävä asia. Nyt allas ei enää ole paikoillaan. Se vaati hoitoa. Alkuinnostuksessa siellä oli myös suihkulähde, mutta nuo innostukst tulevat ja menevät.

Luontoa on aina kiva seurata ja nauttia sen näytelmistä.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Tuota siilijuttua pohdittiin ja mies on sitä mieltä, että hän teki reunat sillä tavalla loivasti, että mikä tahansa eläin pystyy kyllä pääsemään takasin maalle. Saapa nähdä, ja toivon todella niin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #9

En tiedä osaavatko siilit uida, ehkä osaavat kuten muutkin. Veden pinta joskus ehti laskea niin, että ylös ei ollut tulemista, eikä aina oltu paikalla. Nyt ei mikään eläin huku, mutta vesiallasta varmasti tarvitsisivat kuitenkin.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #11

Altaan reunat ovat kolmasosittain isompaa kiveä ∅ n. 10 cm, sepeliä ∅ 1,6-3,2 cm ja hiekkaa ∅ n. 0,1-0,5 cm. Helpointa on varmaan kiivetä sepelireunusta pitkin, varminta puron 'alajuoksulta' isompia kiviä pitkin.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Taas oli kyyhky juomassa. Tällaisessa pienessä pihassa suuret linnut lentäessään saavat aikaan tunnelman Harry Potter -elokuvien pöllöistä: jotain isoa vilahtaa nopeasti näkökentässä lepattaen: huimaa ja arvoituksellista.