Bee "Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa"

Tämä upea kuukausi \o/

  • Sataa, sataa ropisee.
    Sataa, sataa ropisee.
  • Tämä upea kuukausi \o/
  • Tämä upea kuukausi \o/
  • Tämä upea kuukausi \o/

Olen marraskuulainen, siis vähemmistössä; en tunne ketään toista, joka rakastaisi tämän kuukauden säätä. No, te muut vaan menette valtavirran mukana, ettekä siksi tajua marraskuun kelien hienoutta.

Koiravainajalta opitulla tavalla kävelen aikaisin aamuisin, ja marraskuussa päivä valkenee juuri niihin aikoihin. Parina päivänä on ollut hienon hienoista sumusadetta, joka tuntuu virkistävältä suihkutetulta kasvovedeltä. Lähiviikkoina on varmasti odotettavissa koiranilmasadettakin, upeaa! Äitini kertoi, että niin pian kun pystyin liikkumaan itsekseni pihalla niin halusin sinne varmasti mitä myrskyisämpi oli sää. 

Väri-ihmisenä väritän kaiken lähelläni olevan, vaatteeni, seinäni, huonekaluni, pihani. Miksei sitten harmaa marraskuun sää ole tylsä? Koska marraskuu on muutoskuukausi, se vaihtaa värit harmaan kautta tulevaan valkoiseen — joka btw sitten onkin pitkäveteinen. Marraskuun harmaassa on eloa. Lämpötila vaihtelee kymmenen asteen hujakoilta muutamaan miinusasteeseen. Saattaa olla myrsky tai aivan tyyntä. Jonain aamuna ruoho pihallla näyttää huurteessaan rosmariinipellolta ja iltapäivällä on oksia irrottava tuuli. Upeaa!

Olen vahvasti sitä mieltä, että marraskuun ikävä maine on tartunta, josta kannattaa yrittää irtaantua. On vain muutama viikko aikaa nauttia tästä.

 

Varoitus, tämä ei ole sarkasmia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Marraskuussa voi kalastaa kutevia siikoja karien päältä - Ja kuunnella lämpimän saunan lauteilta tuulen ulvomista pimeässä istuen, kun myrsky on katkaissut taas kerran sähkölinjan...

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Tuo tuulen ulvova ääni jäikin mainitsematta, upeaa!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minäkin rakastan marraskuuta, mutta en niin paljoa kuin kesäkuuta. Heinäkuu on monesti tylsä, vaikka olisikin helteitä. Elokuusta alkaa ilmat sitten korjaantua. Lunta en silti juurikaan kaipaa, enkä pakkasia.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen
Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hei Birgitta, älä unohda minua! Minusta syksy on ajattelun ja ihanan hiljentymisen aikaa. Ulkona värit harmaantuvat ja hämärä laskeutuu kaiken ylle pehmeänä ja kosteana usvana... Ihan vielä ei ole sen aika, kun syksy on nyt vähän myöhässä, kuten hienot kuvasikin näyttävät.
Eniten ihastuin kahteen ensimmäiseen sykähdyttävän kauniiseen kuvaan. Ovat taidokkaasti kuvattuja.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #7

Kiitos. Neljä ilmoittautunut, sehän on jo paljon :)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kirjoitin tuohon väliin liian nopeasti mielipiteeni, kun en huomannut jatkoa seuraavan...

Mitä sinä T Piepponen teet sillä pakurilla? Juomaa vai panetko sitä leipätaikinaan? Siitähän ystävämme Ari aikoinaan kertoi, jos en nyt ihan väärin muista?

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren
Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Biisintekijöillä on suuri valta meidän moottoriimme eli mielialaan. Epäilen, että tuo paljon soitettu -> lähes kaikkien tuntema kuukauden nimikkokappale on osasyy siihen, että alakuloisuus valtaa useiden mielen jo, kun kuulee sanan marraskuu.

Tässäkin 90-luvun biisissä beibi on jättänyt ja marraskuu manitaan, mutta kaveri taitaa vihaisella draivilla selvitä paremmin kuin kaveri tuossa Miljoonasateen biisissä.

Janne Hurme: Kirje

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Kuvia unohdin kehua kauniiksi ja varsinkin tuo ensimmäinen on upea.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Juu-u, sään lisäksi tuo bonus, siis aivan loistokuukausi!